Waarschijnlijk had je toch je ging googlen nog nooit over Graz gehoord, daarom heb ik deze website gemaakt. Ik ben een Oostenrijkse en ben geboren en opgegroeid in Graz en daarna voor de liefde naar Nederland en vertrokken. Nu 27 jaar later ben ik weer terug en woon ik in de buurt van mijn oude stadje. Heerlijk is het om weer terug te zijn.

Het viel mij op dat er zo weinig Nederlanders in Graz op vakantie zijn. Dat is best jammer want ik ben super trots op mijn stad en wil dat graag aan iedereen laten zien. Zoals ik al mijn Oostenrijkse vrienden Amsterdam heb laten zien wil al mijn Nederlandse vrienden Graz laten zien.

Graz is de tweede stad van Oostenrijk, er wonen ongeveer 300.000 mensen in de stad (Wenen is de eerste stad en heeft bijna 1,7 miljoen inwoners) Daarmee is de stad vergelijkbaar met Utrecht. Graz is een typische studenten stad, en dat geeft de stad haar charme.

Ga met mij mee op pad door Graz. Binnenkort zal ik een paar mooie wandelingen door Graz beschrijven zodat je op je gemak door de stad kunt slenteren en dankzij mijn geheime tipjes ook verliefd wordt op mijn stadje.