Kunsthaus Graz

Kunsthaus Graz

In 2003 opende het Kunsthaus Graz als onderdeel van de Europese Cultuur hoofdstad. Het gebouw is een expositieruimte voor moderne en hedendaagse kunst en is onderdeel van het Universalmuseum Joanneum.

De expositieruimte is opvallend, daar is geen woord van gelogen want tussen alle prachtige huizen gebouwd in de Barokke stijl is de glazen ronde en gevormde gevel een bijzondere verschijning. Door de inwoners van Graz wordt het Kunsthaus ook wel de “Friendly Alien” genoemd, in ieder geval dat wil de VVV ons vertellen, wij vroegen een paar locals en zij hebben er hele andere namen voor zoals de Blassen. (De uiers van een koe)

Graz Bezienswaardigheden

De gevel is volledig van glas gemaakt en achter iedere glasplaat zit een grote ronde lamp. (dat zijn er  in totaal 1.066) dankzij een ingenieus stukje techniek kunnen de lampen afzonderlijk van elkaar aan en uit en kunnen er projecties worden getoond. Vooral in de avonden is dat een indrukwekkend stukje kunst.  Vanaf de Schlossberg krijg je trouwens een heel mooi uitzicht op het Kunsthaus. Het bijzondere stukje architectuur valt geweldig op in de oude binnenstad.

Kunsthaus Graz bezoeken en informatie

Het museum kun je natuurlijk ook bezoeken, het is van dinsdag tot zondag geopend van 10 tot 17 uur.  Op maandag is het museum gesloten.

De toegang tot het museum is € 9,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen. (voor € 15,- koop je dagkaart die je 24 uur kunt gebruiken waarmee je ook het Landeszeughaus kunt bezoeken.)

In het kunsthaus zijn wisselende exposities te bezoeken waarbij de nadruk wel ligt op de moderne hedendaagse kunst en architectuur.  Vaste collecties van het Kunsthaus Graz zijn de werken van Esther Stocker en Michael Schuster.

Adres: Lendkai 1
Website: www.kunsthausgraz.at