Motel One Graz opent in Juni

Graz moest er eventjes op wachten, Wenen en Salzburg gingen enkele jaren al voor. Maar nu krijgt ook de tweede stad van Oostenrijk een vestiging van Motel One. Deze budget hotelketen is ideaal als uitvalsbasis voor een stedentrip naar Graz. Helemaal in Graz met een locatie midden in de binnenstad en grenzend aan het openbaar vervoer knooppunt Jakominiplatz.

Voor de bouw van het nieuwe hotel van de populaire Duitse hotelketen werd in de historische binnenstad van Graz een gebouw volledig gestript. Alleen de buitengevel bleef staan en de bouwvakkers hebben een stukje vakwerk geleverd om binnen de buitenmuren een volledig niet hotel te bouwen.

160 moderne en compacte hotelkamers

Wie de hotels kent van Motel One, kent ook de kleine compacte stijlvol ingerichte kamers. Op nog geen 30 vierkante meter vinden de gasten een goed bed, een praktisch ingerichte badkamer en een klein zitje. Het hotel in Graz is gebouwd in het voormalige Dorotheum gebouw en beschikt over een gezellige bar/lounge area waar naast lokale biertjes ook een keuze gemaakt kan worden uit de grote gin collectie. Natuurlijk krijgt ook Motel One Graz zijn eigen “signature gin-tonic”

Design en stijlvol ingericht

Ook de vestiging in Graz wordt stijlvol ingericht, zoals in ieder hotel van Motel One wordt daarvoor een plaatselijke kunstenaar gevraagd. Voor het hotel in Graz is dat het kunstenaarsduo Decasa.

Wat is Motel one?

De hotelketen Motel One is vooral bekend in Duitsland, in totaal zijn er meer dan 80 hotels. Grotendeels in alle belangrijkste Duitse steden, maar ook in Amsterdam (bij de RAI en in de stad zelf) In Wenen kent de keten meerdere hotels verspreid door de stad. De hotels blinken uit in een lage prijs voor veel comfort. Bij de hotelketen verder geen poespas zoals sauna’s, restaurants en sportvoorzieningen. Gewoon een goed bed, dito badkamer en een gezellige bar die in de ochtend dient als ontbijtruimte.

Plaats een reactie