Landes Zeughaus

Geplaatst op door

Het Landes zeughaus in Graz kent een lange historie het werd tussen 1642 en 1647 gebouwd en was het toentertijd het centrale wapendepot van het leger in de Steiermark. Het diende om er voor te zorgen dat het Osmaanse rijk niet in Oostenrijk kom komen.

In het Landes zeughaus zijn meer dan 32.000 stukken te vinden, waarvan natuurlijk niet alles is tentoongesteld maar het is er wel. Het is daarmee het grootste wapenkamer ter wereld.

Het landes zeughaus is tegenwoordig onderdeel van het Museum Joanneum. En mag ieder jaar rekenen op duizenden toeristen en wapenliefhebbers.  Ook voor kinderen is het een hele leuke tentoonstelling vooral als de kinderen zich bezighouden met ridders en

Het landes zeughaus kun je vinden in de oude binnenstad (Altstadt) van Graz. Aan de Herrengasse 16 De openingstijden zijn nogal variabel en afhankelijk van het seizoen. Voor meer informatie verwijs ik naar de website van het Landes Zeughaus. https://www.museum-joanneum.at/landeszeughaus/

Er worden ook regelmatig rondleidingen gegeven door het museum zowel in het Engels als in het Duits. Daarvoor is aanmelden wel nodig. Het grootste deel van het Landes zeughaus is barrière vrij gemaakt en daardoor ook voor mindervalide toegankelijk.

Landes Zeughaus informatie en bezoeken

De toegangsprijs is € 9,00 voor volwassenen en € 7,00 voor kinderen met de Joanneum karte kun je alle musea bezoeken voor € 13,00 (24 uur) of € 19,00 (48 uur)