Vaker naar Graz met KLM

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM ziet Graz als een nieuwe potentiële stedentrip bestemming. Sinds Oktober 2022 vliegt KLM namelijk tien keer per week naar de tweede stad van Oostenrijk. Dat zijn vijf vluchten meer dan tijdens de vorige dienstregeling. Je kunt dus nog vaker naar Graz met KLM.

Meer vluchten voor KLM. naar graz

Drie extra avondvluchten

Nu KLM iedere dag naar Graz vliegt is er ook besloten om op vrijdag, zondag en maandag een extra avondvlucht toe te voegen aan de dienstregeling. Graz is voor KLM een perfecte bestemming omdat dankzij de vlucht de hub functie van Schiphol zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Veel van de reizigers van en naar Graz stappen namelijk over op het netwerk van intercontinentale vluchten van KLM. Graz is namelijk in Europa één van de steden waar op automotive gebied veel ontwikkeld wordt en dat valt op bij veel Amerikaanse autoleveranciers.

Lees ook: De beste tips voor een stedentrip naar Graz

Vaker naar Graz met KLM dankzij extra dagvluchten

Naast de bovengenoemde avondvluchten is er vanaf Oktober ook een vlucht op de dinsdag en de zaterdag bij gekomen. Op deze dagen werd in de vorige dienstregeling niet naar Graz gevlogen vanuit Amsterdam.

Luchthaven Graz is blij met de extra vluchten

De luchthaven van Graz ligt ongeveer 10 kilometer buiten het centrum van Graz. De directie is blij met de extra vluchten naar Amsterdam. Na de lockdowns en het wegvallen van de vluchten tijdens 2021 en begin 2022 zijn de extra vluchten meer dan welkom. Vooral omdat in Oostenrijk vanwege de aanleg van snelle spoorverbindingen tussen Graz en Wenen en Graz en Klagenfurt de directe verbindingen naar Wenen op de nominatie staat om te worden opgeheven.

Meer informatie over de vluchten

De vluchten worden uitgevoerd met een Embraer 175 of 195. Deze moderne toestellen vliegen in 1 uur en 40 minuten naar Graz en in ongeveer 1 uur en 50 minuten weer terug naar Amsterdam. Hou er rekening mee dat je in Amsterdam vaak met een bus naar je vliegtuig wordt gebracht.

Een retour naar Graz kun je al boeken vanaf 177 euro op de website van KLM, deze prijs is trouwens zonder de extra toeslagen voor bagage en je gekozen betaalmethode.

Plaats een reactie